Breaking News
Loading...

Info Post


Bilindiği üzere artık insan yaşamında internetin kabul edilir bir geçerliliği var. Artık Bir de sanal âlem denen bir oluşum meydana geldi. Artık neredeyse genci ne yaşlısı çoluğu çocuğu internet bağımlısı,daha bilindik tabirle Facebook Hastası.Nedir bu Facebookçılgınlığı bir göz gezdirelim..
Malumunuz Facebook kurulduğunda adı ‘The Facebook’tu. Mark Zuckerberg, 2004 yılında Harvard’a katılırken kurduğunda kendisini Andrew McCollum ve Eduardo Saverin destekledi. Bir ay sonra, Harvard’taki nüfusun yarısı Facebook’a kaydoldu. Bu dönemde, Zuckerberg’e Dustin Moskovitz ve Chris Hughes katılarak sitenin yaygınlaştırılmasına katkı sağladılar. Böylece Facebook, MIT, Boston Üniversitesi, Boston Yüksekokuluna ulaştı. Bu Genel Hatlarıyla Facebook’un Ortaya Çıkış Hikâyesiydi. Birde Türkiye Üzerinden Yayılımı Var ki Hat Safhada. Artık Basta da dediğim Üzere Genci Yaslısı Demeden Bır Facebook Çılgınlığı Almış Basını Gidiyor.
Herhangi Bir Arkadasınız, Eşiniz Dostunuz Artık Size Telefon Numaranızı Değil de Facebook Adresinizi Sorar Oldu. Bunda Hemfikiriz Hepimiz biliyorum. .Artık O kadar Yaygınlaştı ki Eve Geldiğimizde Kendimden Biliyorum Hemen Bilgisayarımızı Acıyoruz Ve Sanal Âlemde Kim Ne Yapmış, Kim Ne Demiş, Kim Ne Paylaşmış Kaçırmak İstemiyoruz. Kendimizi Gündemden Eksik Kalmış Hissediyoruz. Bir Nevi Kendimizi Bilgili Bilinçli Ve Sosyal Hissediyoruz. Bunun Dışında Facebook Kişilere Maddi Açıdan da Gelir Sağlayıcı Özelliklerde Sunabiliyor. En Basit Olarak Örneklendirmek Gerekirse, Facebook Hayran Sayfalarından Kişi Ve Kurumlar Ciddi Gelirler Elde Ediyor. Böyle Bir Getirirside Söz Konusu Ama Önemli Olan Bu Sayfaları Doğru Olarak Kullanabilmektir.. Kısacası Facebook’un İnsanlar Hayatında Ciddi Anlamda Bir Etkisi Söz Konusu.
İnsanların Dışarıdaki Hayattan, Ailesinden Eşinden Dostundan Yalnızca Facebook Üzerinden İrtibat Halinde Olduğunu Düşündüğümüzde Bireysel Olarak İlişkilerinin Giderek Koptuğu Gerçeği de İnkâr Edilemez. Sonuç İtibariyle Facebook Hayatımıza Girdi Girmesine, Kimi Kesim Olumlu Kullanır Kimi Kesimler Olumsuz Bu Kişiye Endekslidir. Benim Son Olarak Söylemek İstediğim İse Teknolojinin Bize Sunmuş Olduğu Her Türlü Nimetlerden Olumlu Yönde Yararlanmamız Ona Keza Olumsuz Yönlerini de Fark etmemizdir. Unutmayalım ki Sanal Âlem Dışında da Bir Hayatımız Söz Konusu Tüm Gününüzü Böylesi Zengin İçeriklerle Süslenen Bir Ortamda Geçirmemeniz Reel Hayattan Kopmamanız.

0 yorum:

Yorum Gönder