Breaking News
Loading...

Info Post




Su=Hidrojenle oksijenden oluşan renksiz,kokusuz ve tatsız sıvı.
Su, canlı madde için biyokimyasal olarak gereklidir,ayrıca sanayide ve günlük yaşamda vazgeçilmez bir bileşendir.






DOĞAL HALİ VE ARITILMASI

Su doğada çok bol bulunur (akarsular,denizler,atmosfer,yağışlar).Karbon dioksitle yüklü ırmakların suları, kalsiyum karbonatın çözünür bikarbonata dönüşmesinde olduğu gibi arı suda çözünmeyen tuzları bi çözündürürler.Irmak sularının kaynatılması, kirecin çökelmesine neden olur.Kalsiyum ve magnezyum iyonlarıyla yüklü olan bu sulara sert sular denir.Bu ırmak suları organik maddelerde içerirler.İyonlaşmış mineral maddelerin bulunduğu mineral sulardan, tedavide yararlanılır.Yağmur suları, çözünmüş gazlar(karbondioksit,azot,oksijen,vb.)içerir.
Kireç çökeltilerini yok etmek için, çözünmüş katyon ve anyonları H+ ve OH- ile değiştiren doğal yada yapay reçinelerden oluşan iyon değiştiricilerinden yararlanılır.Böylece, yinelenen damıtmalarda olduğu gibi çok arı su elde edilir.İçme suyunun elde edilmesi damıtma ve süzme (özellikle,kumdan) gibi fiziksel ve mekanik yollarla gerçekleştirilir.Bakterileri yok etmek için Javel suyu, klor,ozonla yükseltgenme,organik maddeleri uzaklaştırmak için deterjan kullanımı,suyun arıtılmasında kullanılan kimyasal yöntemlerdir.

0 yorum:

Yorum Gönder